Ενημερωτικό υλικό

     Άρθρα, παρουσιάσεις, απόψεις

  «Μανιφέστο για το μέλλον των σπόρων»

  Διεθνής επιτροπή για το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας, 2003.

 

 

 

  The Law of the seed

   Summary of the report of The International Commission on the Future

   of Food and Agriculture, Hong Kong, December 2005.

 

 

 

  US Food Act, Δεκέμβριος 2010.

  Ο αμερικάνικος νόμος που «απαγορεύει» τη διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών.

 

 

 

    Δημοσιεύσεις του καθηγητή Α. Καφάτου για τη διατροφική αξία των άγριων χόρτων και τη μεσογειακή διατροφή.

 

1.     Kafatos A., Verhagen H., Moschandreas J., Apostolaki I. and J.J. Van Westerop (2000). "Mediterranean diet of Crete: foods and nutrient content", J. Am Diet Assoc, 100:1487-93.

 

2.    Vardavas C.I., Majchrzak D., Wagner K.H., Elmadfa I. and A. Kafatos (2006). "The antioxidant and phylloquinone content of wildly grown greens in Crete", Food Chemistry, 99: 813-821.

 

 

3.    Vardavas C.I., Majchrzak D., Wagner K.H., Elmadfa I. and A. Kafatos (2006)."Lipid concentrations of wild edible greens in Crete", Food Chemistry, 99: 822-834.

 

 

Γογονάκη Κατερίνα

«Χρησιμοποιούμενα αυτοφυή χόρτα της περιοχής Χανίων»

Πτυχιακή εργασία, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, ΑΤΕΙ Κρήτης, Ηράκλειο, 2010.

 

 

 

 

   Σπύρος Παναγιωτάκης

   «Καταγραφή και διάσωση σπάνιων καλλιεργούμενων φυτικών ποικιλιών Δυτικής Κρήτης»

   Παρουσίαση στα Παλαιά Ρούματα,

 

 

 

  Μ. Μπρατάκος, καθηγητής ΑΤΕΙ Αθήνας.

  «Βιοποικιλότητα: μία ανεκτίμητη αξία»

  Τεχνολογικά Χρονικά, 20: 32-39, 1-2-3/2010.